jueves, 26 de junio de 2008

MOCIÓN ORGULLO LGTB

Aquí os paso la moción aprobada en el pleno de hoy con motivo del dia del orgullo gay en colaboración con la asociación de expresos sociales que tiene su sede social en Xirivella

MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL DEL PSPV-PSOE DE L´AJUNTAMENT DE XIRIVELLA SOBRE LA CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE L'ORGULL LGTB (LESBIANES, GAIS, TRANSSEXUALS I BISEXUALS)

Esta moció del grup socialista arreplega la iniciativa de l'Associació Expresos Socials. El 28 de juny se celebra la commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGTB. Un dia crucial per a reclamar els drets d'igualtat que tant han reclamat estos col·lectius. En la celebració d'enguany, cal tindre en compte que ens trobem en un moment important per a la vida de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) d'este país.
Enguany es complixen 39 anys dels disturbis que van ocórrer entorn del bar d'ambient Stonewall Inn (Posada de Mur de Pedra) d'EUA. El bar era freqüentat per homosexuals, drag queens i bisexuals. I en la matinada del 28 de juny de 1969, els homosexuals que estaven presents al bar van ser maltractats, despreciats i agredits per la policia, que els va tractar com a criminals pel simple fet de tindre una orientació sexual diferent.
En l'actualitat, el nostre Estat ha passat a ser un referent mundial en la consecució de drets i llibertats per a les persones homosexuals, lesbianes, transsexuals i bisexuals. Un fet que beneficia a tots, també heterosexuals, perquè la consecució de drets de les minories són la consecució de viure en una societat més igualitària i lliure per a tots. Però este fet no ha d'oblidar que, no fa més de 30 anys, Espanya vivia en una dictadura que empresonava, criminalitzava, torturava i rebutjava el col·lectiu LGTB de la nostra societat. En este sentit, cal recordar que l'Associació d'Expresos Socials, amb seu a Xirivella, té com a element bàsic fundacional la repressió patida pels homosexuals, les lesbianes i els transsexuals durante el règim franquista. Durant els últims temps, s'està realitzant un reconeixement general dels drets d'estos col·lectius tan maltractats i marginats pel sistema imperant del moment i així, s'ha reconegut per les Corts Generals el caràcter de víctimes, el dret a la dignitat i memòria històrica, a indemnitzacions i, socialment, s'hi han reconegut drets civils.
Així, l'ampliació del dret de matrimoni a persones del mateix sexe, la Llei d'Identitat de Gènere, l'Avantprojecte de Llei d'Asil (que arreplega les característiques de gènere i d'orientació sexual), el Pla d'Inclusió Social (que inclou les persones homosexuals i transsexuals entre els col·lectius prioritaris), la Llei Orgànica d'Educació (que fa referència al reconeixement de la diversitat afectivosexual) i l'avantprojecte de llei contra el racisme i la xenofòbia en l'esport són iniciatives polítiques que el Govern d'Espanya ha dut a terme per a impulsar els drets del col·lectiu LGTB,i que ens ha situat en l'esfera internacional com un estat més lliure i modern en la seua estructura social.
Per arribar a ser el que som en l'actualitat, és a dir, una societat pionera en temes socials i, en especial, els destinats a aconseguir la plena igualtat dels col·lectius LGTB, ha sigut imprescindible el treball anònim de moltes persones i associacions, entre elles per exemple l'Associació d'Expresos Socials i el seu president, Antonio Ruiz.
Les seues aportacions en educació, suport psicològic, en comunicació i sensibilització que ha portat a la lluita frontal contra la incomprensió i la intolerància cap a ells mateixos, durant les últimes dècades ha sigut el pilar indispensable per a este avanç. I seria un error no reconéixer el seu treball i no recordar-ho en estos moments, quan per fi s'han aconseguit certs avanços importants.
A més, este record ha de fer-nos meditar que, a dia de hui, encara queda molt per fer per a aconseguir la igualtat real i social de la població LGTB i la desaparició de qualsevol tipus de discriminació.
La celebració d'este significatiu 28 de juny, Dia Internacional de l'ORGULL LGTB, proporciona l'ocasió de tributar un merescut homenatge a totes les persones que conformen este col·lectiu i que, per tant, formen part del conjunt de la ciutadania.
Este col·lectiu continua lluitant per aconseguir la igualtat en tots els àmbits de la vida privada i laboral intentant eradicar la discriminació històrica i cultural. És per això, que cal comprometre's en la recerca constantment de fórmules que acaben amb estes injustícies i desigualtats que es cometen des del pla polític, econòmic i social.
Enguany, el lema del Dia Internacional de l'ORGULL LGTB, és ‘Per la visibilitat lèsbica'.
Dones lesbianes, bisexuals i heterosexuals patiren el mateix ostracisme en els anys 70. Sofrien la mateixa violència, la mateixa exclusió, la mateixa discriminació. Les lesbianes han contribuït en molts altres moviments socials, en àmbit polític, en el sindical, jurídic, educatiu, empresarial, etc. Però molt poca gent ho sap o n’és conscient, inclús les mateixes lesbianes.
Les lesbianes del nostre país lluiten per marginar el masclisme, la seua invisibilitat i el seu silenci; perquè altres adolescents no hagen de passar pel que elles han passat, que és la seua no existència. I per desgràcia, allò que no existix, allò que no es veu, mai es té en compte.
Per tot això, este Ajuntament en Ple, a proposta del grup municipal del PSPV-PSOE, ACORDA
1. Manifestar institucionalment el suport del consistori de Xirivella als actes i simbolisme del dia 28 de juny.
2. Col·laborar, dins del marc competencial propi, amb el Govern de la Nació i amb el Govern de la Generalitat Valenciana, en el desevolupament i en l’aplicació de totes les mesures previstes en la legislació vigent, contra tota discriminació per orientació, identitat sexual i diversitat familiar, amb la finalitat conjunta d'eradicar de la nostra societat qualsevol succés homòfob tant en àmbit familiar, escolar, laboral i/o polític.
3. Reconéixer i tributar un merescut homenatge a totes les persones i els col·lectius que defenen els drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals des de fa més de trenta anys. I enguany, especialment a les dones lesbianes.
4. Manifestar la voluntat de la corporació municipal de solidaritzar-se amb l'Associació d'Expresos Socials en aquelles accions que realitze per a la consecució del reconeixement del col·lectiu LGTB represaliat per l'anterior règim.
5. Amb un caràcter reivindicatiu, que el dia 28 de juny la bandera arc iris, representativa del col·lectiu LGTB, ondege en la façana principal de l'edifici de l'Ajuntament, al costat del resta de banderes institucionals.


Xirivella, 26 de juny del 2008

3 comentarios:

david santos dijo...

EURO 2008

ESPANHA Finalíssima!!!!!!!!!!!

Anónimo dijo...

Resulta increíble la diferencia que existe en la calidad de vida y en las “cosas” bonitas que se hacen en municipios gobernados por la izquierda, comparándolos con aquellos donde gobierna la derecha. Ahora estoy en Elche, ultimo núcleo urbano de tamaño considerable que nos queda gobernado por el PSOE, tras la caída de Torrente, y la diferencia con los servicios a los que tenemos en Valencia resultan asombrosos, eso sí, este consistorio no se plantea tener circuito urbano de formula 1, pero se plantea poner música de Formula V en las verbenas de verano. No se que puede pensar un valenciano que se venga a vivir a esta ciudad por cualquier circunstancia, pero las diferencias son notables. A pesar de que últimamente en mi agrupación, los afines a Abalos esten haciendo campaña contra Alejandro Soler, no entiendo el motivo, pero algún dia no muy lejano lo descubriremos.

Sepulcre.

Anónimo dijo...

Te perdiste el dia de la Rosa y la mani del orgullo, esperaba verte por allí...
Un abrazo
Mari Carmen