miércoles, 28 de julio de 2010

Xirivella dóna suport a les mobilitzacions de les societats musicals enfront del retall de les ajudes

L'Ajuntament de Xirivella va aprovar l´ultim ple una moció en què dóna suport a les mobilitzacions anunciades per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per al 17 d'octubre enfront dels forts retalls en les ajudes que han patit, sobretot les escoles de música. La moció es va presentar de forma conjunta entre EUPV i el PSOE.

En la moció i segons càlculs de la pròpia FSMCV, es reflectix que els retalls del 55% de les ajudes per a les escoles de música suposaran l'acomiadament del 70% dels professors d'aquestes escoles, i el tancament del 25% de les mateixes.

A més, deixen baix mínims el desenvolupament de La Llei Valenciana de la Música, un instrument legislatiu aprovat per unanimitat de tots els grups en les Corts en 1998 i que seguix sense desenvolupar-se, el que també es reclama en la moció aprovada ahir amb els vots d'EUPV i PSOE i l'abstenció del PP.

Així mateix, s'exigix a la Conselleria d'Educació que oferisca solucions viables respecte al finançament d'aquestes societats musicals, -ja que els retalls actuals agreugen la situació precària que ja vivien fins ara-, i es reconeix la important labor que desenrotllen en preservar el patrimoni musical valencià i crear un teixit associatiu, cultural i formatiu únic.

Finalment, es recolza la reclamació que aquestes societats musicals siguen declarades Bé d'Interés Cultural (BIC), donada la importància que tenen en la protecció del patrimoni cultural autòcton.

En el cas de Xirivella, l'Escola Municipal de Música permet que més de 250 xiquets i xiquetes puguen estudiar música. Aquesta escola va rebre una subvenció de 16.140 euros l'any passat, xifra que en 2010 s'ha quedat reduïda a 6.744, els que implica un retall del 58,2%.

No hay comentarios: